Breekt zaak-Optima Gents kartel?

Nu Gents burgemeester Daniël Termont aankondigde zichzelf beschikbaar te stellen voor de deontologische commissie om zijn banden met Optima uit te klaren, reageren de coalitiepartners Groen en Open Vld kordaat. "Wij vinden dat alles nu op tafel moet komen", zegt de Gentse schepen Elke Decruynaere (Groen).

Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) vindt het een goede zaak dat Termont zelf klaarheid wil scheppen, al waarschuwt hij wel voor de gevolgen als er meer aan de hand is. “Indien nodig gaan wij onze positie in het kartel herbepalen.” “Ik wil natuurlijk zo snel mogelijk duidelijkheid. We moeten van gans de Optimazaak, in al zijn facetten, duidelijkheid.”

Bij oppositiepartij CD&V wordt er bijzonder scherp gereageerd. “Als blijkt dat hij gelogen heeft, als blijkt dat hij zijn functie misbruikt heeft, kan hij niet langer aanblijven als burgemeester en zullen we als CD&V zijn ontslag vragen,” klinkt het bij Veli Yüksel.

“Niks gebeurd”
Eerder op de avond Daniël Termont op een persconferentie gezegd dat hij wettelijks niks verkeerd gedaan had, maar dat hij het aan de deontologische commissie overlaat om te bepalen of hij fouten heeft gemaakt. "Ik bezweer u op mijn vrouw, op al wie mij lief is, heel mijn gezin, de kinderen, dat er niets maar dan ook niets fout is. Ik kan iedereen in de ogen kijken," zei hij voor de camera van VTM NIEUWS.