Coucke stelt nieuw natuurpark voor

Marc Coucke heeft vrijdag zijn project voorgesteld voor het nieuwe pretpark La Petite Merveille in Durbuy. Samen met zijn zakenpartner Bart Maerten investeert de oprichter van Omega Pharma 50 miljoen euro in het project, dat inzet op groen en duurzaam toerisme. Coucke kreeg voor z'n project veel tegenwind van de inwoners van Durbuy, en dus nodigde hij de buurt uit om zijn plannen uit leggen. 

Het vernieuwde La Petite Merveille is een fusie van twee concurrerende parken uit het Waalse toeristische stadje: La Petite Merveille en Durbuy Adventure. Het pretpark wil in de eerste plaats "activiteiten gelinkt aan de natuur" aanbieden. Omdat het park inzet op duurzaamheid, zullen er geen gemotoriseerde attracties zijn zoals karting en quadrijden. De klassieke attracties, zoals kajakken, mountainbiken, de death-ride en speleologie zullen blijven bestaan, verzekert Coucke.

Om verkeershinder in de regio te voorkomen, werd een mobiliteitsplan opgesteld. Er zullen onder meer extra parkings komen, de weginfranstructuur zal op sommige plaatsten worden aangepast en op termijn wordt ook een kabelbaan aangelegd.

Daarnaast zijn de investeerders ook van plan om op het domein een museum voor moderne kunst op te richten. De plannen daarvoor zijn echter nog niet concreet. Het park opent op 1 juli al zijn deuren, maar pas tegen de volgende paasvakantie zullen alle veranderingen volledig doorgevoerd zijn.