5 uur vast op trein na hevig onweer

Een trein op de lijn Landen-Hasselt-Genk heeft gisteravond en vannacht vijf uur lang stilgestaan in Sint-Truiden, en kon pas vrijdag rond 2.30 uur worden gesleept naar het station van Hasselt. De reizigers werden niet geëvacueerd, zo klinkt het bij de brandweer van Sint-Truiden.

De trein stond sinds gisteravond 21.30 stil in Sint-Truiden omdat door het slechte weer bomen en struiken op het spoor terecht waren gekomen. Omdat de trein zich in een redelijk verlaten gebied bevond, werd er gekozen om de passagiers niet te evacueren. De NMBS zorgde volgens de brandweer wel voor water en koeken voor de wachtenden in de trein.

Uiteindelijk werd de trein aan een andere locomotief gekoppeld en naar het station van Hasselt gesleept, een operatie die vrijdag rond 2.30 uur achter de rug was. De bovenleiding noch het treintoestel zelf raakten beschadigd.

Gemeentelijk rampenplan
Door de zeer hevige onweersbuien heeft burgemeester Veerle Heeren (CD&V) van Sint-Truiden gisteravond het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. "Onweer met zware rukwinden en hagel heeft Sint-Truiden geteisterd. Het gaat om omgewaaide bomen, weggewaaide daken en enkele ondergelopen kelders. Op verschillende plaatsen raakten bovenleidingen van de elektriciteit beschadigd. Het gemeentelijk rampenplan is van kracht", aldus Veerle Heeren.

Foto: archiefbeeld