Dossier Festivals

Beelden tonen wateroverlast Rock Werchter

Het aanhoudende regenweer blijft de organisatie van Rock Werchter kopzorgen opleveren. Op nieuwe dronebeelden is te zien hoeveel water er nog op en rond de weide staat op iets meer dan een week voor de start van het festival.

Eerder raakte al bekend dat verschillende campings volledig onder water staan en niet gebruikt zullen kunnen worden tijdens het festival. Volgens de organisatie zal dat niet voor capaciteitsproblemen zorgen, want het festival verwacht dit jaar sowieso minder kampeerders. Door de terreurdreiging valt de ticketverkoop uit het buitenland namelijk erg tegen. Op het terrein zelf is het ook alle hens aan denk, want het plaatsen van de infrastructuur liep al aanzienlijke vertraging op. Maar ook daar maakt de organisatie zich voorlopig weinig zorgen.

Problematischer is de situatie op de parkingterreinen. Ook daarvan zijn er heel wat onbruikbaar, waardoor er tijdens het festival een parkeertekort dreigt. De organisatie is nog op zoek naar een paar duizend extra parkeerplaatsen, en roept bezoekers intussen op om de auto thuis te laten en het openbaar vervoer te gebruiken.

Rock Werchter vindt plaats van 30 juni tot 3 juli. Bovenaan de affiche prijken onder meer Paul McCartney, Rammstein, Editors en Florence + The Machine.