Deze miniflitser is nieuw wapen politie

De 'minisuperflitspaal' is het nieuwste speeltje van de politie. In Zaventem wordt hij vandaag voorgesteld. De flitscamera NK7 betekent slecht nieuws voor snelheidsduivels, want bij deze camera wordt de pakkans veel groter. 

De flitscamera NK7 weegt slechts 6,8 kilogram en dat is maar liefst 220 keer lichter dan de huidige flitspalen. Dit compact snufje kan tot maximum zes rijstroken tegelijkertijd in de gaten houden en dat in twee richtingen. Ook kan het toestel vanop afstand bediend worden en dat biedt heel wat mogelijkheden om het toestel op discrete locaties op te stellen. 

De politie heeft maar tien minuten nodig om het toestel te verplaatsen. Door zijn compact formaat past hij in elke vuilbak. Omwille van veiligheidsredenen is ervoor gekozen om te flitsen met infrarood zodat de bestuurder niet verblind zou worden bij het frontaal flitsen.

Ook andere politiezones zoals die van Geraardsbergen en Aalter zullen er binnekort mee werken. De federale politie beslist dit najaar of ze hem ook gaan aankopen, dat heeft VTM NIEUWS vernomen. De kostprijs? 53.000 euro.