Ingang dicht van deze 5 metrostations

De MIVB sluit "om veiligheidsredenen" enkele toegangen van vijf metrostations in Brussel. Het gaat om de metrostations Beurs, De Brouckère, IJzer, Kruidtuin en Rogier. De stations blijven open en het metroverkeer zal normaal rijden. Dat meldt de MIVB in een persbericht.

De MIVB sluit de toegangen naar eigen zeggen "op politiebevel" en "om veiligheidsredenen". Of de beslissing iets te maken heeft met de afgelopen huiszoekingen en arrestaties, is nog niet duidelijk. De vraag van de politie kwam er zaterdagmiddag al, in het kader van een reeks maatregelen die werden aangekondigd door premier Charles Michel na een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad.  

Concreet worden de volgende toegangen gesloten :

  • Beurs : alle toegangen op het Anspachlaan, tussen Steenstraat en Verversstraat + Beursplein / Auguste Ortslaan (toegangen 5, 6, 7, 8, 13)
  • De Brouckère : De Brouckèreplein / UGC
  • Kruidtuin : Kruidtuinlaan / Finance Tower (toegang 2)
  • Rogier : Karel Rogierplein (toegang 7)
  • IJzer: de toegangen 1, 2 en 3, aan de kant van de Antwerpsepoort zijn afgesloten.

De andere toegangen tot deze stations zijn wel open. Wanneer alle toegangen opnieuw openen, is niet duidelijk. "De toegangen werden afgesloten op politiebevel, en het is dan ook de politie die beslist wanneer de toegangen weer geopend zullen worden", zegt woordvoerder Guy Sablon van MIVB.

Reizigers kunnen voor alle informatie terecht op de website www.stib-mivb.be.

Waarom worden juist deze metrostations gekozen?
VTM NIEUWS-journaliste Katrien Saelens stelde die vraag aan de federale spoorwegpolitie. Het antwoord daar was kort en bondig.