Deze week nog eens wat zomer

Echt verwend zijn we de laatste tijd nog niet met het weer: temperaturen die amper 20°C halen, veel regendagen, af en toe wat zon. Maar er is beterschap op komst: halverwege deze week gaan we naar zomerse temperaturen.

Vandaag is het wisselend bewolkt met een plaatselijke bui. Er waait een zwakke wind uit west tot zuidwest. De maxima bedragen 15 graden in de Ardennen en 17 tot 20 graden in de andere regio's.

Maandag is het vrijwel de hele dag zwaarbewolkt met regelmatig regen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit zuid tot zuidwest, met maxima van 14 tot 18 graden. Dinsdag is het eerst bewolkt met soms wat regen. Later verschijnen er opklaringen vanuit het westen bij ongeveer 20 graden.

Woensdag en donderdag zijn er perioden met zon en met zowat 25 graden. Vooral donderdag neemt de kans toe op regen- of onweersbuien. Vrijdag wordt het minder warm met enkele regen- of onweersbuien. 

Zaterdag komt er meer ruimte voor zon en de buienkans wordt kleiner. Het kwik komt dan op zo'n 21 graden uit. Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden.