Dossier Terreurdreiging

3 terreurverdachten blijven aangehouden

Na de huiszoekingen van afgelopen nacht blijven drie terreurverdachten aangehouden. Samir C., Moustapha B. en Jawad B. worden in verdenking gesteld van, als dader of mededader, poging tot moord in een terroristische context en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Ze hebben alle drie de Belgische nationaliteit.

De overige negen personen die van hun vrijheid waren beroofd, werden grondig verhoord door de federale gerechtelijke politie en nadien door de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld.

Vannacht werden tientallen huiszoekingen uitgevoerd waarbij 40 personen werden opgepakt in en rond Brussel, meer bepaald in zestien gemeenten: Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek, Anderlecht, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Evere, Vorst, Watermaal-Bosvoorde, Ganshoren, Zaventem, Ninove, Wemmel, Fleurus, Tubize en Luik. Van de veertig personen die opgepakt werden, moesten er twaalf voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Aanslag tijdens match?
"De verdachten waren van plan om aanslagen te plegen, meer bepaald vandaag, de dag waarop onze Rode Duivels een match spelen op het EK", zegt VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes.

De twaalf verdachten die aangehouden werden, komen uit de entourage van Najim Laachraoui, de kamikaze die zich opblies op de luchthaven van Zaventem op 22 maart 2016. "De politie heeft dus vannacht kunnen ingrijpen voor de aanslag kon plaatsvinden", aldus Özgünes.

Bekijk ook: