Treinverkeer Antwerpen-Centraal herneemt

Het treinverkeer van en naar Antwerpen-Centraal is geruime tijd verstoord geweest. Door een verdacht pakket is er bomalarm en zijn de verdiepingen -1 en -2 ontruimd. De sporen op die verdiepingen konden niet gebruikt worden. Het verdacht pakket bleek onschadelijk, het treinverkeer herneemt nu.

“Rond 10.10 uur is het verdacht pakket gesignaleerd. Er is meteen besloten om de onderste verdiepingen te ontruimen”, legt Dimitri Temmerman van NMBS uit. “Dat betekende dat er hinder zou zijn voor het treinverkeer, want geen enkele trein mocht nog langs die onderste verdiepingen passeren.”

De politie was ter plaatse om het pakket te onderzoeken. Volgende treinen stopten niet in Antwerpen-Centraal: Thalys, IC-treinen Brussel-Zuid-Amsterdam, IC-treinen Antwerpen-Centraal-Noorderkempen, L-treinen Lokeren-Roosendaal.

Sporttas met kleren
De politie heeft intussen de man opgepakt die het verdacht 'object' had achtergelaten op perron 24. Dat bleek een sporttas met kleren te zijn.

"De man werd door de bewakingscamera's in het station gefilmd en kon opgepakt worden. Verder onderzoek moet nu uitmaken wie hij is en waarom hij die sporttas er achterliet", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.