Bagageafhandelaars weer aan de slag

Na de staking die vrijdagvoormiddag was uitgebroken bij bagageafhandelaar Swissport op Brussels Airport, is na de nachtploeg zaterdag ook de ochtendploeg weer aan het werk gegaan. Dat bevestigt Sandra Langenus van de Belgische Transportbond (BTB), een centrale van de socialistische vakbond ABVV.

"De mensen nemen stilaan het werk op", zo deelde Sandra Langenus van de socialistische vakbond BTB vrijdagavond al mee. Ook Bjorn Vanden Eynde (ACV Transcom) liet weten dat de nachtploeg na het nieuws over het bereikte akkoord aan de slag is gegaan. De ochtendploeg is vandaag die collega's gevolgd.

Swissport had er vrijdag tijdens een verzoeningsvergadering mee ingestemd om het tijdelijk contract van 148 medewerkers gedurende drie maanden met 25 procent op te trekken, wat dus betekent dat die mensen meer kunnen werken. Aanvankelijk wilde de directie van de afhandelaar slechts de contracten van 50 tijdelijke personeelsleden uitbreiden. Daarnaast komen er vanaf juli 75 extra jobstudenten, die aan 75 procent kunnen werken.

De arbeiders van de bagageafhandelaar Swissport op Brussels Airport hadden vrijdagvoormiddag het werk neergelegd uit protest tegen de te hoge werkdruk bij het bedrijf. Meerdere vluchten die Swissport afhandelde, zijn door die staking zonder bagage moeten vertrekken.