Dossier Aanslagen Brussel

Nieuw deel vertrekhal Zaventem open

Op Brussels Airport wordt in de namiddag opnieuw een deel van de vertrekhal heropend voor de passagiers. Het gaat om het gedeelte waar tot de aanslagen de ticketbalies van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines stonden en het bekende bronzen kunstwerk van Olivier Strebelle. 

In die zone ontplofte op 22 maart de tweede bom. Met de heropening van dit gedeelte van de terminal is ongeveer de hele voorzijde ervan opnieuw vrijgegeven. De circulatie is hersteld in de omgeving van de "diamant", de trappenhal die de verschillende niveaus van de terminal (treinstation, busstation, aankomsthal en vertrekhal) met elkaar verbindt.

In deze setting wil Brussels Airport de zomerpiek aanvatten. In de oude terminal, die nog afgesloten is, worden wel nog twee check-inrijen klaargemaakt als reserve. Die kunnen ingezet worden indien het op bepaalde momenten drukker zou zijn dan verwacht.

Het kunstwerk van Strebelle, dat bij de aanslagen zwaar beschadigd raakte, wordt niet hersteld, herhaalde Feist. Het zal binnenkort een plaats krijgen op een herdenkingsplek voor de slachtoffers van de aanslagen.

Bekijk ook: