Piqueur reageert op faillissement Optima Bank

Hoofdaandeelhouder en topman van Optima Bank Jeroen Piqueur reageert met "diepe pijn in het hart" op het faillissement van de bank. Hij weerlegt ook een aantal zaken die over hem zijn verschenen in de media.

In een per mail vestuurde reactie zegt Piqueur de laatste weken en dagen bezig te zijn geweest met het uitwerken van oplossingen om Optima Bank te redden. "Het is met diepe pijn in het hart dat ik heb vernomen dat de bank gisteren failliet werd verklaard, en zoveel bekwame en gemotiveerde werknemers hun werk hebben verloren".

Strafklacht
Piqueur zegt dat hij door het gerecht nog niet op de hoogte is gesteld van een strafonderzoek, en hij zegt ook niet te weten tegen wie de strafklacht is ingediend.

Exorbitante betalingen
De Optima Bank-topman ontkent dat er sprake is van exorbitante betalingen die onregelmatig zouden zijn. Hij zegt dat "alle vergoedingen voor adviesverlening door Optima Group aan Optima Bank binnen de grenzen van overeenkomsten tussen beide vennootschappen zijn gebeurd". Ook alle dividenduitkeringen zijn in overeenstemming met de wet en na beslissing van de bevoegde vennootschapsorganen gebeurd, luidt het.

Failliet
Gisteren werd Optima Bank failliet verklaard door de rechtbank van koophandel nadat de bank twee dagen eerder het faillissement aanvroeg. Volgens de vakbond zijn er 170 mensen verbonden met een arbeidsovereenkomst aan Optima, maar zijn er daarnaast nog een groot aantal handelsagenten die zonder contract komen te zitten. De vakbonden gaan ervan uit dat er ongeveer 350 gezinnen rechtstreeks getroffen worden door het faillissement.