AG Insurance: "Beperk pauzes in Brussel"

Verzekeringsmaatschappij AG Insurance heeft haar 3000 personeelsleden sinds gisteren aangeraden om hun verplaatsingen tijdens de pauzes te beperken. Die aanbeveling kwam er na de uitgelekte mail van de politie over mogelijke nieuwe aanslagen in ons land.

Gisterenvoormiddag kregen alle personeelsleden van AG Insurance in Brussel een intern bericht met extra veiligheidsmaatregelen. Het bedrijf vroeg zijn werknemers om zich zo weinig mogelijk te verplaatsen tijdens de lunchpauze.

Badge
“Na de aanslagen van 22 maart stond er aan elke ingang een bewakingsagent, maar die maatregel was de afgelopen drie weken weer ingetrokken. Sinds gisteren hebben we die opnieuw ingevoerd”, vertelt Laurence Gijs, woordvoerster van AG Insurance. “Elk personeelslid moet zijn badge ook zichtbaar dragen, zonder badge kom je het gebouw niet in. Onze kantoren liggen immers slechts op enkele meters van de Nieuwstraat, waar de City2 ligt."

Groep Syriëstrijders
De maatregel van AG Insurance kwam er na de mail die alle politiezones in ons land toegestuurd kregen. Daarin stond dat een groep gewapende Syriëstrijders op weg is naar ons land en van plan is om nieuwe aanslagen te plegen. Daarbij werden drie doelwitten genoemd: het Brusselse winkelcentrum City2, een Mc Donald’s en een politiecommissariaat.

Het OCAD, het orgaan dat de terreurdreiging analyseert, heeft ondanks de dreiging beslist dat het terreurniveau in ons land voorlopig toch op drie blijft. “Het gaat om niet gecontextualiseerde info, die als zodanig geen directe invloed heeft op het actuele dreigingsniveau.”

AG Insurance laat weten dat het de veiligheidsmaatregelen weer intrekt. “Het OCAD heeft laten weten dat het dreigingsniveau op drie blijft. Daarom trekken we onze maatregelen vanavond weer in.”