Nieuwe app meldt dat je 'safe' bent in nood

Twee Gentse ontwikkelaars lanceren vandaag een app die je toelaat om tijdens noodsituaties familie en vrienden te laten weten dat je veilig bent. De app heet dan ook toepasselijk ‘I’m safe’, en stuurt de berichten zowel per sms als via je sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Daardoor moet het mogelijk zijn je dierbaren snel gerust te stellen zelfs als er het telefoonnetwerk uitvalt.

Na de aanslagen in Brussel wou iedereen in de hoofdstad zo snel mogelijk laten weten dat ze veilig en ongedeerd waren, waardoor het gsm-netwerk overbelast raakte. De mensen achter 'I'm safe' ontwikkelden daarom een app die zowel klassieke sms-berichten stuurt als berichten op je sociale netwerken plaatst. 

Lijsten aanleggen
Om ervoor te zorgen dat niet iedereen in je contactenlijst een bericht krijgt, moet je in de app eerst een lijst aanleggen van mensen die je wil contacteren in geval van nood. Als je ergens bent waar iets gebeurt, kan je dan vanop je smartwatch of smartphone het bericht ‘I’m safe’ sturen naar enkel die mensen. Dat is sowieso een sms, maar je kan ook je Facebook-account of Twitter-account aan de app koppelen. 

De ontwikkelaars zien bovendien nog veel meer mogelijkheden. Kinderen kunnen met de app ook hun ouders makkelijk laten weten dat ze veilig op school zijn aangekomen. In de toekomst moet het ook mogelijk worden om meerdere lijsten aan te leggen. De app is sinds vandaag beschikbaar op Google Play, op de iOS-versie is het nog een maand wachten.