Brussel herdenkt slachtoffers Orlando

Honderden mensen zijn vanavond bijeengekomen op het Beursplein in Brussel om de slachtoffers van de schietpartij in de homoclub Pulse in het Amerikaanse Orlando te herdenken. De herdenking kwam er op initiatief van het Brusselse RainbowHouse.

Het herdenkingsmoment begon met twee minuten stilte voor de 49 doden en de 53 gewonden van de schietpartij van afgelopen zondag, gevolgd door een lang applaus. Vervolgens namen verschillende sprekers van holebiorganisaties het woord.

 "Of je nu lid bent van de LGTB-gemeenschap of niet, het is belangrijk om hier vandaag samen te komen tegen haat. Na de shock zie je veel mensen die samen willen zijn om troost te zoeken. Met deze bijeenkomst willen we onze solidariteit tonen", aldus François Massoz-Fouillien, persverantwoordelijke van RainbowHouse.

Politici
Nadat een regenbui net na 19 uur wegtrok, stroomden honderden mensen toe op de herdenkingsplaats sinds de aanslagen in België, het Brusselse Beursplein. Verschillende politici tekenden ook present voor het moment van solidariteit. Onder hen Brussels burgemeester Yvan Mayeur, Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets en schepenen Els Ampe en Philippe Close.