Ook agenten bij ons voelen zich bedreigd

Politiemensen vermoorden voor de camera en de beelden op het internet zetten, dat was volgens sommige bronnen ook het plan van de terroristen van Verviers. De politievakbonden vragen dan ook om het dreigingsniveau voor de politie in ons land te verhogen, maar dat blijft op 2+, dat is ‘verhoogde waakzaamheid’.

Politiemensen die zich bedreigd voelen kunnen wel vragen om hun dienstwapen mee naar huis te nemen. Anderhalf jaar geleden werd de terreurcel van Verviers opgedoekt voor ze haar plannen kon uitvoeren: politiemensen doden, en filmen en de beelden via het internet verspreiden. Precies wat er nu in Frankrijk is gebeurd.

Dreigingsniveau verhogen
Na Verviers is het dreigingsniveau tegen politiemensen en commissariaten opgetrokken, maar intussen is dat weer verlaagd. Politievakbond VSOA wil dat dreigingsniveau weer verhogen. Dat zegt Vincent Houssin aan VTM NIEUWS. Er zijn nochtans al extra veiligheidsmaatregelen voor politiemensen.

Wie zich bedreigd voelt, kan vragen om zijn dienstwapen mee naar huis te meenemen. En dat wordt vlot toegestaan. Daarnaast vragen de politiebonden dat namen en persoonlijke gegevens van politiemensen afgeschermd worden in gerechtelijke dossiers, om te vermijden dat ze ook in hun privé benaderd kunnen worden.