Dossier EK 2016

Vlaamse supporter sterft op weg naar EK

In Frankrijk is een Belgische voetbalsupporter gestorven die op weg was naar de eerste EK-wedstrijd van de Rode Duivels in Lyon. De man vertrok vannacht met een supportersbus in Lommel en werd onwel op een Franse snelwegparking. De man had eerder al last van hartproblemen. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS.

De man, een zeventiger, zat op de bus van supportersclub De Bemvoort die deze ochtend om 3u vertrokken was in Limburg. Om 9u stopte de bus aan de snelwegparking in Sandaucourt om te ontbijten. Samen met enkele andere supporters ging de man naar het toilet. Enkele minuten later stortte hij daar in. 

Onmiddellijk kreeg hij hartmassage toegediend. Eerst van mensen in het complex, nadien van de hulpdiensten. Na 1,5u werd duidelijk dat geen hulp meer kon baten. Op advies van de Franse politie is de supportersbus uiteindelijk verder gereden naar Lyon. "Iedereen is erg onder de indruk, dit is iets dat je nooit wil meemaken", klinkt het. "Het is moeilijk om in deze omstandigheden te feesten, maar dat is uiteindelijk wel wat onze vriend had gewild. We proberen er het beste van te maken."

De man was een hevige supporter van de Rode Duivels en was al vaker mee geweest naar evenementen met de club. Hij keek ernaar uit om het EK bij te wonen. De man kampte voor de reis naar Lyon al met gezondheidsproblemen, maar daar was tijdens de busrit niets van te merken.