Politiewagens in brand in Molenbeek

In de Vierwindenstraat in Sint-Jans-Molenbeek is vrijdagavond rond 19 uur een politiewagen in brand gestoken. Omstreeks middernacht werd een nog een tweede wagen in brand gestoken. De politie heeft ondertussen een verdachte opgepakt in de appartementsgebouwen tegenover de eerste wagen die in brand werd gestoken. De politie kreeg een tip van de vader van de verdachte, omdat hij zware brandwonden zou hebben gehad.

De politie werd vrijdag rond 18.30 uur opgeroepen naar een aanpalende straat voor een poging tot brandstichting van een garagepoort. Terwijl ze de feiten vaststelden, hoorden ze een knal. Even later bleek dat hun wagen in brand stond, net als een andere wagen die vlakbij stond. De brandweer moest ter plaatse komen om te blussen, maar het voertuig brandde toch volledig uit. 

De politie vermoedt dat een projectiel de brand veroorzaakte. Een onderzoek is aan de gang om daders te identificeren. Daarbij zullen ook camerabeelden onderzocht worden. "Hoewel er heel wat jongeren ter plaatse waren, was er geen enkel probleem om de rust te bewaren", aldus nog de politie.

Salah Abdeslam
De Vierwindenstraat is sinds enkele maanden vooral bekend als de straat waar de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam werd opgepakt. Abdeslam kon zich liefst 126 dagen schuil houden na de aanslagen in Parijs.

"Dader riskeert tot vijf jaar cel"
"Er is al een 18-jarige jongen opgepakt die bekend staat bij het gerecht. Hij ontkent en zegt dat hij de wagen heeft proberen blussen. De politie bekijkt de bewakingsbeelden om te achterhalen of hij de waarheid spreekt. De dader riskeert tot vijf jaar cel. Ook kunnen de eigenaars van het huis dat zwaar beschadigd raakte zich burgerlijke partij stellen en een schadevergoeding eisen. Die staat los van de gevangenisstraf", zegt VTM NIEUWS-journalist Nathalie Dyck.

Volgens de vader van de jongeman heeft zijn zoon er niets mee te maken. Hij zei: "Papa, ik heb net geprobeerd de brand te blussen. Toen hij de brandblusser aanzette, sloegen er vlammen in zijn richting terug. Hij is verbrand in zijn gezicht en zijn neus.”