Nieuwe BOB-campagne van start

Vanmiddag heeft de politie de eerste alcoholcontroles uitgevoerd van een nieuwe BOB-campagne. Dat die samenvalt met de start van het EK is niet toevallig: Onlangs bleek uit een onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid dat tijdens het WK voetbal, twee jaar geleden, er de helft meer verkeersongevallen gebeurde op de dagen dat de Rode Duivels speelden. Daarom werd er besloten om extra te controleren tijdens het komende EK.

Tijdens dit eerste EK-weekend controleert de politie extra op dronken rijden. Bestuurders die veilig rijden krijgen een aangepaste sleutelhanger in de Belgische driekleur. De eerste controles vonden vandaag plaats in Anderlecht. 

Meer dan 85 politiezones doen dit EK weekend mee aan deze Bob-blaasmarathon. Zowel op gewest- en snelwegen wordt gecontroleerd. En die aanpak loont volgens Steff Willems van het BIVV. 

Nieuwjaar
Op oudejaarsnacht controleerde de politie al meer dan het jaar voordien en dat bleek nodig te zijn. Want tijdens de BOB-controles in Antwerpen bleek 11 procent van de gecontroleerde bestuurders gedronken te hebben. Dat aantal lag opmerkelijk hoger dan in de rest van het land.