Dossier Aanslagen Brussel

Nieuwe aanhouding in onderzoek 22/03

In Schaarbeek is gisteren bij een huiszoeking een persoon aangehouden die betrokken zou zijn bij de aanslagen in Brussel. Dat meldt het federaal parket.

Het zou gaan om een Belg genaamd Ali E. H. A. Hij is door de onderzoeksrechter aangehouden wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en poging tot terroristische moorden, als dader, mededader of medeplichtige. Volgens het parket had de man contact met de leden van de terreurcel die de aanslagen van 22 maart voorbereidde. In het belang van het onderzoek wil het parket geen verdere details geven.

Ali E. H. A. is al de zevende persoon die aangehouden werd in het onderzoek naar de aanslagen. De andere zes zijn Mohamed Abrini, Osama Krayem, Bilal El Makhoukhi, Hervé, B.M. en de broers Smaïl en Ibrahim Farisi.

Niet op OCAD-lijst
Volgens de burgemeester van Schaarbeek stond de nieuwe verdachte in ieder geval niet op de OCAD-lijst met verdachte personen. Binnen de gemeente was Ali E. H. A. dus niet gekend.

"Nieuwe verdachte is kleine pion"
"Het gaat om een kleine pion. De man had wel contacten binnen die terreurcel, maar het was niet het grote kopstuk." Dat zegt VTM NIEUWS-journaliste Katrien Saelens. "Zijn naam circuleerde wel al in het onderzoek, maar nu pas zijn er voldoende elementen gevonden om hem aan te houden." De nieuwe aanhouding toont in ieder geval dat de terreurcel nog niet volledig opgerold is. "Het onderzoek is zeker niet afgelopen. Er zijn nog heel wat elementen die onderzocht moeten worden. En niets sluit uit dat er in de toekomst nog nieuwe verdachten worden aangehouden."

Bekijk ook: