Weer stroom op Zaventem, nog wel vertragingen

Op Brussels Airport is vanochtend de stroom uitgevallen. Passagiers konden niet inchecken en daardoor ontstonden er lange wachtrijen. Ondertussen is het probleem gedetecteerd en worden de systemen weer opgestart, maar het is nog steeds erg chaotisch op de luchthaven.

De stroompanne vond plaats in de terminal van de luchthaven. Daardoor waren er zowel problemen bij het inchecken van personen als bij het inchecken van bagage. "De passagiers moesten lang aanschuiven", zegt woordvoerster Kim Daenen. "Het incident zorgde voor een moeilijke ochtend en ook de rest van de dag zullen er vertragingen zijn."

Woedende passagiers
Aan de veiligheidscontrole voor de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem zijn de lange wachtrijen ondertussen weggewerkt, maar deze ochtend zorgden ze voor woedende passagiers. Zeker de gigantische wachtrijen aan de check-in waren een hel voor het luchthavenpersoneel. Eén man vergeleek onze luchthaven met Afrika, anderen het niet konden laten om voorbij te steken.

Aanslagen
"De noodgeneratoren hebben heel goed gewerkt deze ochtend, maar een aantal schakelaars in de terminal is uitgevallen", zegt Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport. "We weten nog niet wat de oorzaak is en of die te maken heeft met de aanslagen van 22 maart. Het is heel vervelende situatie en we betreuren de situatie en de hinder die de passagiers hebben meegemaakt. Gelukkig zijn er geen vluchten afgelast. De passagiers zullen dus allemaal hun bestemming kunnen bereiken."