Test-aankoop pakt valse ticketverkoop aan

Test-Aankoop geeft gedupeerde ticketkopers de kans om zich tot 15 juni aan te sluiten bij de groepsvordering tegen de drie grote doorverkoopsites van concerttickets: www.ticketsbelgie.be, www.topticketshop.nl en www.rang1tickets.nl.  In 2015 werden er massaal valse tickets verkocht voor concerten van onder anderenK3 en Adele.

“Al 1909 mensen hebben zich ingeschreven”, vertelt woordvoerder van Test Aankoop Simon November. Enkele maanden geleden werd massale fraude ontdekt met de verkoop van tickets voor de afscheidsconcerten van K3, waarbij gemakkelijk 67 % meer werd gevraagd dan de officiële ticketprijs. Maar ook veel fans van Adele, AC/DC, Elli Goulding of Rod Stewart blijken slachtoffer te zijn van deze doorverkoopsites.

De Belgische wet zegt zeer duidelijk dat concerttickets doorverkopen tegen woekerprijzen is verboden.

Test-Aankoop kiest voor consument
De lijst met doorverkoopsites die dit toch doen zeer lang. De meeste ervan zijn in het buitenland gevestigd, vaak in Nederland. Test-Aankoop legt zich daar echter niet bij neer en kiest resoluut de kant van de consument. Ze eisen dat zij het verschil tussen hun vraagprijs en de officiële ticketprijs integraal aan de gedupeerde consumenten terugbetalen. Maar ook wie op een andere doorverkoopsite concerttickets heeft aangekocht, zal door de consumentenorganisatie individueel worden begeleid. Gedupeerden kunnen nog tot 15 juni zich inschrijven via  www.testaankoop.be/doorverkooptickets.

Bekijk ook: