Gaslek gedicht in centrum van Staden

In Staden, in de provincie West-Vlaanderen, is het gaslek ter hoogte van het gemeentehuis gedicht. De bewoners worden in groepjes onder begeleiding van politie en brandweer naar hun woning geleid. Daar controleert de brandweer met een gasdetectietoestel eerst of alles veilig is.

Tijdens wegenwerken is vanochtend een gasleiding geraakt in het centrum van Staden. Er werden ruim 100 mensen geëvacueerd, onder wie veertig werknemers van het gemeentehuis", vertelt burgemeester Franscesco Vanderjeugd (Open Vld).

Gedurende een uur was in het centrum een duidelijk sissend geluid te horen door het gasprobleem. De druk werd verkleind van vijftien bar naar vier bar, waardoor het sissend geluid verdween. Eandis herstelde de leiding onder druk, omdat anders de hele buurt geen gas meer zou hebben. 

Gemeentelijk rampenplan
"Het gemeentelijk rampenplan is nog altijd van kracht in het centrum van Staden zodat alles rustig en vlot kan verlopen. Van zodra het rampenplan beëindigd wordt, zal ook het verkeer in de kern terug worden toegelaten. Momenteel wordt het verkeer dus nog omgeleid", aldus Vanderjeugd.