Down-Sec legt Tax-on-web plat

De website Tax-on-web lag vandaag urenlang plat door een aanval van hackers. De aanval, opgeëist door hackerscollectief Down-Sec, begon om 14.18 uur en pas tegen 20.15 uur was Tax-on-web weer volledig operationeel. Dat meldt de federale overheidsdienst Financiën. Dit doen ze naar eigen zeggen uit protest tegen de 45-uren week. Hierbij verwijzen ze naar het voorstel van Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) tegen de versoepeling van de werktijd.

De woordvoerder van Financiën, Francis Adyns, benadrukt dat niet werd ingebroken in het systeem. "Ze creëren massaal veel aanvragen, waardoor er een opstopping ontstaat op de toegangswegen tot onze applicatie." Sommige gebruikers geraakten er wel doorheen en konden de website wel gebruiken.

Afgelopen zondag legde Down-Sec nog de website van de Senaat plat, ook via een zogenaamde DDos-aanval, waarbij de servers bestookt worden met een overmaat aan aanvragen waardoor ze niet meer functioneren.

België scoort het slechts ter wereld
Ons land is, in de hele wereld, trouwens het meest kwetsbaar voor aanvallen van hackers. Dat blijkt uit cijfers die de britse krant The Guardian publiceert. Op de tweede plaats staat Tadzjikistan, op de derde Samoa, een land in de Stille Zuidzee.