Trein rijdt weer naar vertrekhal Zaventem

Treinreizigers kunnen vanaf morgen opnieuw uitstappen in het treinstation dat rechtstreeks is verbonden met de terminal van Brussels Airport. Dat maakten de luchthaven en de NMBS bekend. Reizigers moeten er wel een precontrole van de veiligheidsdiensten doorlopen.

Volgens het persbericht betekent dat "een aanzienlijke verbetering van het comfort". "Zo kunnen ze weer net als voor de aanslagen van 22 maart de roltrap of de lift nemen naar de aankomst- of vertrekhal", klinkt het. 

Het treinverkeer naar de luchthaven werd al volledig hernomen op 22 april. Dat gebeurde toen via het oude treinstation omdat de toegang in het nieuwe treinstation uitgeeft in de beschadigde vertrekhal.

In het nieuwe treinstation worden de extra veiligheidsmaatregelen van de federale regering geïmplementeerd, in samenspraak met de federale politie en Brussels Airport Company. "Net zoals andere bezoekers, zullen de treinreizigers door een precontrole van de veiligheidsdiensten moeten, voordat ze de vertrekhal kunnen binnengaan", aldus de NMBS en de luchthaven in het persbericht. "De hinder voor de reiziger zal beperkt blijven."

Vanuit 82 stations is er een rechtstreekse treinverbinding met Brussels Airport. Tijdens de werkweek stoppen er elk uur twaalf treinen, in het weekend zijn dat tien treinen per uur.