Lichaam 17-jarig meisje gevonden

Gisteravond is in Anderlecht, vlakbij de Olympische Dreef, is het levenloze lichaam aangetroffen van een 17-jarig meisje. Dat wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het lichaam vertoonde verschillende letsels maar wat de oorzaak is van die letsels en wat de doodsoorzaak is, blijft vooralsnog onduidelijk. De politie heeft een minderjarige jongeman opgepakt. Die was de verdwijning van het meisje komen aangeven maar of en in hoeverre hij betrokken was bij het overlijden, wordt nog onderzocht.

"Een minderjarige jongeman heeft zich maandag in de loop van de namiddag aangeboden bij de lokale politie Brussel Zuid om de verdwijning van een vriendin, de 17-jarige T., aan te geven", zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Brusselse parket. "Onmiddellijk werd duidelijk dat het om een onrustwekkende verdwijning ging en werden alle middelen ingezet om het meisje te vinden."

Die zoekactie leverde rond 20.00 uur resultaat op, toen het levenloze lichaam van het meisje werd gevonden vlakbij de Brusselse Ring en de Olympische Dreef. "Het lichaam lag verborgen, aan het zicht onttrokken door takken en bladeren, en vertoonde verschillende letsels", gaat de parketwoordvoerster verder. "De oorzaak van die letsels zijn nog onbekend, net zoals de doodsoorzaak. Op dit moment wordt geen enkele piste uitgesloten."

In het kader van het gerechtelijk onderzoek werd er niemand onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De jongen die de verdwijning aan het licht bracht is minderjarig en woonachtig in het arrondissement van het parket van Nijvel. Hij is momenteel de enige verdacht in de zaak en werd vandaag voor de jeugdrechter van Nijvel voorgeleid.