Vögele wil weg uit België, jobs op helling

De Zwitserse kledingketen Charles Vögele wil al zijn winkels in België sluiten. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. In de 41 filialen, verspreid over het hele land, werken 210 mensen.

Het bedrijf is sinds 1999 actief op de Belgische markt. De Belgische activiteiten hebben nooit operationele winst kunnen maken, zegt het bedrijf. "Daarnaast speelden moeilijke economische omstandigheden, de complexiteit van de Belgische markt en een negatief consumentensentiment een belangrijke rol in deze beslissing."

In 2011 startte Charles Vögele in België een strategisch programma om de resultaten structureel te verbeteren. Verlieslatende winkels gingen dicht, er werden diverse wijzigingen in het management doorgevoerd en er werd een nieuwe hoofdzetel geopend in Merksem. De situatie verbeterde volgens het bedrijf wel, maar niet voldoende om winst te draaien.

Het beursgenoteerde Zwitserse modebedrijf bestaat sinds 1955 en beschikt over 761 filialen in zeven landen: Zwitserland, Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Slovenië en Hongarije.