Regen zorgt voor verstoring op spoor

Tussen Landen en Hasselt is door de zware regenval het treinverkeer iets na 20.30 uur onderbroken een tijd onderbroken geweest. Intussen is het treinverkeer weer hersteld. Ook het treinverkeer tussen Luik en Aken is onderbroken door een overstroomde tunnel. 

"Sinds 22.15 uur rijden de treinen weer tussen Landen en Hasselt", meldt Infrabelwoordvoerder Frédéric Petit. Al die tijd reden de treinen op die lijn via Diest en Aarschot om naar Leuven. "Onze technici moesten de talud bij het buitenrijden van het station Sint-Truiden richting Landen controleren, maar herstellingswerken zijn niet nodig", zegt Petit.

Elders op het spoorwegnet worden geen problemen gesignaleerd. "Al is het wel mogelijk dat treinbestuurders op sommige plaatsen beslissen om vanwege de weersomstandigheden trager te rijden", aldus nog Petit. "Dat is een logische maatregel."

Tunnel overstroomd
Het treinverkeer richting Duitsland is wel zwaar verstoord, meldt Infrabelwoordvoerder Arnaud Reymann. De tunnel van Trooz, waar de lijn Luik-Aken passeert, is helemaal overstroomd. Een treinbestuurder had alarm geslagen toen de trein in de tunnel door het water tot stilstand was gekomen. Uiteindelijk kon de trein toch nog de tunnel verlaten. "In de huidige weersomstandigheden kan het verkeer niet gegarandeerd worden", aldus Infrabel.