Truckers willen land opnieuw lamleggen

Boze Waalse vrachtwagenchauffeurs zijn opnieuw van plan om de autowegen te blokkeren. Op Facebook circuleert een oproep om vanaf vanavond 22 uur in actie te komen. De truckers protesteren zo tegen de kilometerheffing die in april werd ingevoerd.

De vrachtwagenchauffeurs willen vooral de verkeersassen naar Frankrijk en Luxemburg blokkeren. Ze zijn boos omdat het systeem van de kilometerheffing volgens hen niet werkt en tot onnodige hoge boetes leidt.

Febetra, de federatie van Belgische transporteurs steunt de actie alvast niet. “ Wij begrijpen de frustraties van de vervoerders, want het zijn ook de frustraties van onze vervoerders. Maar wij kiezen niet voor blokkades want die hinderen andere vervoerders en wij kiezen voor het pad van het overleg".

Protest
Het is niet de eerste keer dat de truckers snelwegen blokkeren. Bij de invoering van de kilometerheffing in april voerden enkele vrachtwagens dagenlang actie, vooral in Wallonië. Pas nadat minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) ermee dreigde de blokkades door de politie te laten opruimen, werden de acties stopgezet.