N80 in Alken dicht door wateroverlast

De wateroverlast, die woensdagavond op verschillende plaatsen in Limburg ontstond, blijft ook vandaag nog voor ernstige problemen zorgen. Zo blijft de expresweg, de N80, op het grondgebied van Alken en Sint-Truiden afgesloten voor het verkeer. Het verkeer moet via Borgloon, Herk-De-Stad of de Hasseltsesteenweg rijden, maar dat veroorzaakt tijdens de ochtendspits de nodige verkeersellende, zelfs tot op de E313, waar vanochtend een file van 10 kilometer ontstond. De afritten Hasselt-Zuid stonden immers vol.

De N80 is eigenlijk tussen Sint-Truiden en Hasselt in beide richtingen afgesloten tussen het kruispunt met de N718 (Zepperen-Ordingen) in Sint-Truiden en Alken. Sporthallen De Alk in Alken blijven minstens tot en met maandag 6 juni dicht door de gevolgen van de waterschade. De scholen in Zepperen (Sint-Truiden), die gisteren noodgedwongen dicht moesten wegens niet bereikbaar, zijn vandaag weer open. Het ging om basisschool 't Blavierke en de middelbare school Sint-Aloysius. Het water in de omliggende straten is weggetrokken.

In Neeroeteren bij Maaseik was gisteren het gemeentelijk rampenplan afgekondigd, maar vrijdagmorgen maakte de Maaseikse burgemeester Jan Creemers (CD&V) bekend dat het rampenplan afgeblazen wordt. "Het crisiscomité heeft vanmorgen samengezeten en daar hebben we dat beslist. De Witbeek en de Bosbeek traden buiten hun oevers en veroorzaakten gisteren wateroverlast. Intussen is in Neeroeteren het water een halve meter gezakt. De brandweer gaat wel nog enkele kelders in de Ziepstraat leegpompen", aldus burgemeester Creemers.