Cornu verlaat NMBS op 31 augustus

Jo Cornu blijft nog tot 31 augustus CEO van de NMBS. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws vandaag. "We zijn er ons van bewust dat de zoektocht naar een opvolger snel moet gaan", klinkt het bij minister van Mobiliteit François Bellot (MR).

"Begin mei heeft de CEO zijn contract opgezegd", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. "Er is een opzegtermijn van drie maanden. Die is gisteren ingegaan en loopt eind augustus af".

Bellot hoopt dat Cornu nog wat langer wil blijven. "We zitten nog met onderhandelingen over het nieuwe beheerscontract en over het investerings- en transportplan. We hopen dan ook dat hij bereid is tot een zekere flexibiliteit om zijn opvolger in te werken", klinkt het bij Bellot. 

Onderhandelen zonder Cornu?
Het vertrek van Cornu heeft ook gevolgen voor de onderhandelingen met de spoorbonden. Die willen pas opnieuw overleggen wanneer Cornu weg is. "Wij hebben de directie voorgesteld om ons de tijd te gunnen tot half september. Dat zorgt voor een afkoelingsperiode en geeft ons de gelegenheid om met becijferde tegenvoorstellen te komen. Maar de directie is daar niet op ingegaan", zegt Ludo Sempels.