Na 1 week nog steeds miserie op spoor

Vanwege de spoorstaking rijden vanochtend kort voor 7 uur negen op de tien treinen in Vlaanderen op alle lijnen naar Brussel en Antwerpen. Het treinverkeer in Wallonië is dan weer zwaar verstoord, vooral in Henegouwen. Dat meldt de NMBS.

De situatie is vergelijkbaar met die van gisteren, aldus NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Reizigers krijgen de raad om de routeplanner en de applicatie van de NMBS te raadplegen, en te luisteren naar de informatie in het station.

In Wallonië is er sinds vorige donderdag zo goed als geen treinverkeer. De situatie verbeterde vandaag lichtjes, maar niet op alle plaatsen. In Vlaanderen is de hinder beperkter. Uitzondering was dinsdag, vanwege de nationale actiedag, toen het treinverkeer zwaarder was verstoord.

Geen akkoord
Gisteravond gingen de spoorbonden en de directie van de NMBS nog uit elkaar zonder akkoord. Het verschil met andere dagen? Ditmaal werd er geen datum voor nieuw overleg vastgelegd. De bonden zouden met hun achterban overleggen wat hun strategie zal zijn voor de komende dagen, maar er wordt weinig verandering verwacht. Bij het einde van het overleg riep die achterban nog: "tot de finish".

Bekijk ook: