Dossier Aanslagen Brussel

Zo ziet volledige vertrekhal eruit

Morgen is de vertrekhal op Brussels Airport weer volledig operationeel. Alle passagiers zullen dan weer kunnen inchecken in de hal. VTM NIEUWS kreeg de eerste beelden al toegestuurd. De tijdelijke constructie waar op dit moment nog 21 maatschappijen gehuisvest zijn, wordt vanaf morgen buiten dienst gesteld.

Amper 2,5 maanden maanden na de aanslag hervat Brussels Airport de normale operatie in de vertrekhal. Op dit moment wordt nog alles in gereedheid gebracht en wordt de hal nog een laatste keer gepoetst.

Nieuw vluchtschema
Sinds kort is ook een nieuw vluchtschema van kracht waardoor 28 vluchten per uur mogelijk zijn. De luchthaven zegt progressief het aantal vluchten verder te zullen optrekken, zodat tegen de zomerpiek 44 vertrekkende vluchten per uur mogelijk zijn.

De verhoging van het aantal vluchten is volgens de luchthaven mogelijk "dankzij operationele optimalisatie van de infrastructuur in de terminal en van de operationele processen". De meeste passagiers zouden bovendien gemiddeld in minder dan 60 minuten van aan de toegang van de luchthaven tot aan de gate geraken, even snel als voor de aanslagen.