Michel reageert op acties: “Aan het werk!”

“Aan het werk!” Zo reageert premier Charles Michel in een exclusief interview met VTM NIEUWS op de stakingsacties en betogingen die vandaag overal in ons land plaatsvinden. Die boodschap lijkt gericht aan de stakers, maar ook aan de regering "die haar aangevatte hervormingen moet voortzetten". De premier vraagt ook respect van de stakers voor degenen die niet willen staken.

De eerste minister roept beide kampen dan ook op de dialoog te blijven aangaan. “De weg is nog lang. Meer dan ooit moeten we de rangen sluiten en allen in dezelfde richting werken om de jobcreatie te bevorderen. Dat is nog meer het geval na de aanslagen van 22 maart, die onze economie schade hebben toegebracht. We mogen onszelf niet in de voet schieten.”

“Niet hervormen, betekent verarmen”
Michel beklemtoont dat de hervormingen van de federale regering nu eenmaal broodnodig zijn. “Deze hervormingen zijn noodzakelijk om de duurzame financiering van onze solidariteit te garanderen". “Niet hervormen, dat betekent verarmen,” klinkt het nog. Bovendien heeft de regering volgens hem al verschillende successen geboekt door te hervormen: verhoging van de koopkracht door de tax shift, daling van de werkloosheid, grote vermindering van het aantal faillissementen, recordaantal nieuwe ondernemingen, het wegwerken van de loonhandicap, recordbedragen in de strijd tegen de fiscale fraude.

"Stakingsrecht is niet absoluut"
De premier toont begrip voor de acties, maar eist hij ook “respect voor het recht van miljoenen burgers en studenten om zich te verplaatsen en om te werken.”