Dossier Aanslagen Brussel

Vertrekhal Zaventem donderdag op volle sterkte

Vanaf donderdag 2 juni zullen alle passagiers weer kunnen inchecken in de vertrekhal. Brussels Airport hervat zo de normale operaties in de vertrekhal, bijna 3 maanden na de aanslagen. Dat bevestigt de luchthaven in een persbericht. De 21 luchtvaartmaatschappijen die hun incheckbalies nog in de tijdelijke constructies hadden, keren terug naar de terminal.

Op 2 juni zullen alle luchtvaartmaatschappijen op Brussels Airport hun passagiers weer kunnen inchecken in de vertrekhal. Brussels Airport heeft twee bijkomende rijen incheckbalies open kunnen stellen voor gebruik. De tijdelijke constructie waar momenteel nog 21 maatschappijen gehuisvest zijn, wordt dan buiten dienst gesteld. 

Sinds kort is ook een nieuw vluchtschema van kracht waarbij het maximale aantal vertrekkende vluchten opgetrokken is van 22 naar 28 vluchten per uur. In de komende weken zul de capaciteit opgetrokken worden naar 44 vluchten per uur om de zomerpiek op te kunnen vangen. 

Eind vorige week werd het Diamantgebouw gedeeltelijk open gesteld, waardoor passagiers vanuit de vertrekhal of aankomsthal weer rechtstreeks naar het busstation kunnen gaan. Transferpassagiers die via de terminal passeren, kunnen de roltrappen tussen het aankomst- en vertrekniveau weer gebruiken. De toegang van het treinstation in het Diamantgebouw zal in de loop van juni weer in gebruik genomen worden.