Deze sollicitant is te oud voor Dovy

De arbeidsrechtbank van Gent heeft Dovy Keukens veroordeeld tot een dwangsom voor leeftijdsdiscriminatie, omdat het een 59-jarige kandidaat enkel vanwege zijn leeftijd niet had uitgenodigd op een sollicitatiegesprek. Dat meldt Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, dat naar de rechtbank was gestapt nadat verschillende verzoeningspogingen waren mislukt. Volgens Unia stelt de uitspraak een ernstig onderschat maatschappelijk probleem aan de kaak.

De rechtbank veegde het argument van Dovy Keukens dat oudere werknemers moeite hebben met de gebruikte softwareprogramma's van tafel. De rechter veroordeelde de werkgever tot een dwangsom van duizend euro per nieuwe inbreuk en een schadevergoeding voor het slachtoffer van 25.000 euro. Hij moet zijn veroordeling bovendien aanplakken op een voor iedereen goed zichtbare plek.

"Té eerlijk geweest"
"Ik denk dat we het in de context moeten plaatsen. Voor de functie waarvoor hij solliciteerde, zou het niet zo gemakkelijk geweest zijn om te starten. We zijn net iets té eerlijk geweest. Hij is niet te oud, maar het zou moeilijk zijn om zijn boterham te verdienen met deze job. Die moest eigenlijk op zelfstandige basis uitgevoerd worden en de man zou drie jaar nodig hebben gehad om zich in te werken." Dat zegt Mario Muylle, zaakvoerder van Dovy Keukens, aan VTM NIEUWS.

"Nog steeds worden ouderen gezien als minder flexibel, niet mee met de technologie of haast per definitie lijdend aan gezondheidsproblemen", zegt Unia-directrice Els Keytsman "De rechter heeft die vooroordelen in deze zaak terecht afgestraft en geeft daarmee een sterk signaal af aan de samenleving."

Onder de radar
Volgens Keytsman blijft leeftijdsdiscriminatie vaak onder de radar. Unia telde vorig jaar 80 dossiers voor de discriminatiegrond leeftijd. Meer dan de helft van de dossiers (56 procent) ging over werk. Vooral de categorieën 45-55 jaar (29 pct) en 55-65 jaar (20 pct) werden getroffen.

"Uit studies blijkt dat één op de drie werknemers vindt dat leeftijdsdiscriminatie gerechtvaardigd is en dat 45-plussers een aanzienlijk risico lopen om gediscrimineerd te worden. Leeftijdsdiscriminatie wordt dus niet altijd ernstig genomen, laat staan dat ze zou worden gemeld. Terwijl het een reëel probleem is", aldus Keytsman, die benadrukt dat het probleem door de vergrijzing riskeert nog te groeien.