Vandersmissen met voorwerp neergeslagen

Politiecommissaris Vandersmissen is tijdens de vakbondsbetoging van dinsdag wel degelijk met een voorwerp neergeslagen. Dat zegt de wetsdokter na onderzoek van het slachtoffer. Er is nu trouwens ook een vrouw opgepakt voor het indicent. Zij bekogelde de commissaris nog, toen hij al bewusteloos op de grond lag.

Hoofdcommissaris Vandersmissen gaat knock out na een zware slag. Maar direct erna gooit ook een vrouw hard een voorwerp, het lijkt een blikje, terwijl de commissaris al op de grond ligt. Op vertraagde beelden is het duidelijk te zien.

De politie heeft de vrouw kunnen identificeren en oppakken en ze ter beschikking gesteld van het parket. Dat moet nog beslissen of ze haar ook gaan vervolgen.

De dader van de eerste slag, gebruikte trouwens wel degelijk een voorwerp. Een wetsdokter heeft vastgesteld dat de verwondingen van de commissaris niet met de blote vuist kunnen zijn toegebracht. Op vertraagde beelden is ook duidelijk een voorwerp te zien. Zelf heeft de man dat ontkend. Hij had ook teveel gedronken zei hij.