Nog steeds modder ruimen in Riemst

In de gemeente Riemst heeft vanmorgen de crisiscel opnieuw samengezeten om de toestand na het noodweer van gisteren te analyseren. De Zuid-Limburgse gemeente kreeg vanaf 19 uur door een wolkbreuk af te rekenen met enorm veel wateroverlast. "De crisiscel heeft besloten prioriteit te geven aan het leegpompen van kelders, ruimen van modder en het schoonvegen van de straten.

Ploegen van de brandweer, de technische dienst en de Civiele Bescherming zijn aan de slag in Vroenhoven, Heukelom, Membruggen, Kanne, Genoelselderen en Herderen", zegt burgemeester Mark Vos (CD&V).

Inwoners die bijstand nodig hebben voor het leegpompen van kelders, het ruimen van modder of nood hebben aan zandzakjes kunnen contact opnemen met het nummer 0496/55.90.34. De gemeente Riemst adviseert de getroffen bewoners om de schade goed te documenteren en voldoende foto's te maken voor het opstellen van een schadedossier. 

In de loop van volgende week zal een ophaalronde in alle dorpen georganiseerd worden om al het afval van de wateroverlast op te ruimen. Bewoners kunnen daarvoor naar communicatie@riemst.be mailen.

Bekijk ook: Onweer legt Riemst blank