Hevig onweer legt Riemst blank

Een zwaar onweer heeft lelijk huisgehouden op meerdere plaatsen in ons land. Wallonië en Limburg kregen het tot nog toe het zwaarst te verduren. Onder meer in de omgeving van Riemst staan heel wat straten blank door het hevige onweer. Daar werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.

De gemeente kreeg af te rekenen met heel veel wateroverlast. Burgemeester Mark Vos heeft na crisisoverleg het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Rond 19 uur werd Riemst door een hevige wolkbreuk getroffen. Brandweer, politie en technische diensten van de gemeente verlenen bijstand aan de bewoners. Ook de civiele bescherming is onderweg. Bewoners kunnen terecht op het noodnummer 0496/55.90.34.

De deelgemeenten Vroenhoven en Kanne zijn het hardst getroffen, maar ook in Riemst, Heukelom, Bolder, Val-Meer, Genoelselderen, Membruggen en Herderen is er wateroverlast. De Maastrichtersteenweg in Vroenhoven is afgesloten voor het verkeer. De burgemeester roept iedereen op de richtlijnen van de politie goed op te volgen en de Maastrichtersteenweg te vermijden. Inwoners die schade hebben geleden, krijgen de raad om zoveel mogelijk foto's te maken om later een schadedossier samen te stellen voor de verzekeringsmaatschappij.

In Hoeselt kwam een boom op de E313 terecht. Ruim een half uur later was de rijbaan richtig Antwerpen weer vrijgemaakt. Bewoners die nood hadden aan zandzakjes of hulp bij het wegpompen van water uit kelder of woning, kregen de raad de technische dienst van de gemeente te contacteren.