Opnieuw erg zware avondspits

De avondspits verloopt erg moeizaam. Als gevolg van de grote drukte stond er rond half vijf al 170 kilometer file op de autosnelwegen in Vlaanderen, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De grote hinder is wellicht deels te verklaren door de spoorstaking.

"De grote hinder is vooral opvallend omdat er nauwelijks ongevallen zijn geweest. De problemen zijn dus vooral te verklaren doordat er veel volk op de baan is. Dat is vermoedelijk het effect van de spoorstaking", zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Antwerpen en Brussel
De verkeersproblemen concentreren zich vooral rond de steden Antwerpen en Brussel. Op de Antwerpse ring is het zeer druk, en ook op de toekomende snelwegen verloopt het verkeer traag. Zo is het op de E17 aanschuiven van Haasdonk tot de Kennedytunnel, waardoor de reistijd er met een halfuur wordt verlengd. Op de E34 staat dan weer een file van Melsele tot Antwerpen, eveneens met dertig minuten vertraging tot gevolg.

Ook in Brussel doet de hinder zich voornamelijk op de ring voor, en dan vooral in het oostelijke en westelijke deel van de R0.

Foto: Archief