Bellot wil minimale dienstverlening spoor

Francois Bellot wil een minimale dienstverlening bij het spoor: "De vakbonden hebben zelf aangetoond dat het kan", dat zegt mobiliteitsminister François Bellot (MR) vandaag in De Standaard en Le Soir. Ook veroordeelt hij nogmaals de wilde staking.

In De Standaard haalt Bellot het regeerakkoord aan, waarin veel ruimte gegeven wordt voor interne discussie. "Als er geen akkoord komt, volgt er een wet. Op 31 mei zullen de NMBS en Infrabel in de Kamer de verschillende scenario's uit de doeken doen", zo zegt Bellot. Of die scenario's enige kans hebben op slagen? "Zet u eens in de plaats van de burger. Dinsdag: betoging. Er wordt gewaarschuwd voor risico op storingen, maar alle NMBS-treinen rijden. Er waren zelfs extra acht treinen. Als het bepaalde belangen dient, moet de dienstverlening gegarandeerd zijn."

"De trein moet rijden. Dit is een staking van arbeiders tegen arbeiders. Het kan niet dat ze andere werknemers gijzelen. Ze mogen hun ontevredenheid uiten, maar een wilde staking is niet de juiste weg. In andere landen kan dat wel zonder de samenleving te verlammen", zo klinkt het nog.

Bekijk ook: