3 valse agenten plegen homejacking

De klopjacht die namiddag gehouden is naar de daders van een homejacking in Dilbeek, heeft geen resultaat opgeleverd. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De speciale eenheden van de federale politie hebben een flatgebouw doorzocht waarvan gedacht werd dat de voortvluchtige daders er zich in schuilhielden maar daarbij is niemand aangetroffen. De daders hadden zich verkleed als agenten. Het onderzoek gaat verder, aldus het parket.

De homejacking vond in de voormiddag plaats in de Victor Van Malderlaan in Dilbeek. Twee gewapende mannen, verkleed als politieagent, drongen er een huis binnen, bedreigden de 74-jarige bewoonster en bonden haar vast. Ze stalen een hoop geld en juwelen en namen vervolgens de vlucht in een klaarstaande wagen, die bestuurd werd door een derde dader. De kranige bewoonster kon zich bevrijden en hulp zoeken bij de buren. Die verwittigden meteen de politie. 

De politie was intussen ook al gealarmeerd door een andere buurtbewoner, die melding had gemaakt van een verdacht voertuig, dat van de homejackers. Een politiepatrouille kwam toe net toen de daders er vandoor gingen en zette meteen de achtervolging in. Die leidde tot in Anderlecht, waar de overvallers hun voertuig achterlieten en te voet verder vluchtten.

Daar zouden ze een gebouw in de wijk Peterbos zijn binnengegaan. Dat gebouw werd gedurende een groot deel van donderdagnamiddag uitgekamd door de speciale eenheden van de federale politie. Gedurende die zoekactie bleef de buurt afgesloten en cirkelde een helikopter boven de buurt. Kort voor 19.00 uur werd de zoekactie evenwel beëindigd zonder resultaat. In de vluchtwagen van de daders kon de politie wel de buit van de homejacking terugvinden.