Vluchtmisdrijf in Torhout: dader spoorloos

De man die gisteren in de Bruggestraat in Torhout een motorrijder aanreed, is nog steeds spoorloos. De motorrijder verkeerde lang in levensgevaar, maar is nu stabiel. De dader zette na het ongeval zijn wagen aan de kant en sloeg te voet op de vlucht.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Bruggestraat met de Pottebezemstraat. "Een bestuurder van een bestelwagen met aanhangwagen reed bij het opdraaien een motorrijder aan”, zegt Annemie Wittesaele van de lokale politie Kouter. "De man van 58 kwam ten val en werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Op dit moment is zijn toestand nog altijd kritiek."

De politie is nog altijd op zoek naar de bestuurder die het ongeval heeft veroorzaakt. Het is nog niet duidelijk of het om een man of een vrouw gaat. "De bestuurder heeft na de aanrijding zijn of haar voertuig aan de kant gezet en is te voet weggevlucht”, zegt Annemie Wittesaele. "Het gaat om een voertuig met Franse nummerplaat."

Een deskundige van het parket onderzoekt de omstandigheden van het ongeval. Ook het gerechtelijk lab is ter plaatse om sporen op de auto te onderzoeken. Door het ongeval is de weg deels afgesloten. 

Foto: Politiezone Kouter