Knock-out geslagen commissaris bij Jambon

Politiecommissaris Pierre Vandersmissen heeft zich voor het eerst in het openbaar laten zien, nadat hij gisteren werd neergeslagen door een manifestant tijdens de nationale betoging in Brussel. Vandersmissen werd uitgenodigd op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en die postte op zijn beurt een foto van het bezoek. "Ik hoop dat hij snel weer paraat is op het terrein", aldus Jambon in zijn tweet.

Jan Jambon stuurde vanmiddag een tweet de wereld in met een foto van zichzelf en de commissaris. Vandersmissen heeft een blauw oog en een verband rond zijn hoofd. "HCP Vandersmissen ontvangen op mijn kabinet. Wens hem spoedig herstel en hoop dat hij snel weer paraat is op terrein!", schrijft de minister. 

Commissaris Vandersmissen werd aan het einde van de betoging in Brussel aangevallen door een relschopper in een rood T-shirt. Op videobeelden is te zien hoe de aanvaller de commissaris langs achter neerslaat, waarna die op de grond valt en de aanvaller er vandoor gaat. De commissaris liep een zware hoofdwonde op en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij zou minstens tot 1 juni arbeidsongeschikt zijn.