Wegpiraat lokt bijna 2 frontale crashes uit

Hallucinante beelden van een inhaalmanoeuvre dat maar net goed gaat hebben onze redactie bereikt. Tot twee keer toe wordt een frontale aanrijding nipt vermeden. De beelden werden aan VTM NIEUWS bezorgd door een vrachtwagenchauffeur die ze filmde met een dashcam. Ondertussen heeft de bestuurder zich gemeld bij de politie, na het zien van de beelden.

De video dateert van deze ochtend. Vrachtwagenchauffeur Domien Stubbe reed op de N343 in het West-Vlaamse Gullegem, toen een volumewagen hem inhaalde. “Ik dacht dat hij kort voor mij zou invoegen, maar dat deed hij dus niet.” Met alle gevolgen van dien. Een tegenliggende vrachtwagen moet helemaal uitwijken naar het fietspad om een frontale aanrijding te vermijden.

De bestuurder van de wagen zelf moet ook wat uitwijken naar rechts, waar nog twee andere wagens en een vrachtwagen rijden. Enkele seconden later herhaalt het scenario zich, nu met een personenwagen als tegenligger. “Gelukkig is de baan daar breed genoeg, maar dit kon heel erg fout aflopen”, zegt Stubbe. De bestuurder van de volumewagen is daarna gewoon doorgereden.