Nog 5 relschoppers gezocht van vorige betoging

Op woensdag 7 oktober 2015 werd in Brussel een nationale betoging georganiseerd door de drie nationale vakbonden. De manifestanten liepen in grote getale van het Noordstation tot het Zuidstation. Op het einde kwam het tot een gewelddadige confrontatie tussen manifestanten en de ordediensten. Verschillende relschoppers werden al geïdentificeerd, maar de politie zoekt nog steeds een paar daders.

De eerste relschopper droeg een blauw petje met witte rand, een blauwe sweater en een blauwe sjaal voor het aangezicht. De tweede man is van het Noord-Afrikaanse type. Hij is vermoedelijk tussen 20 en 25 jaar oud en stevig gebouwd. Op het moment van de feiten had hij kort bruin haar. Hij droeg een zwarte broek, een zwarte pull met wit opschrift op de linkerborst, een geruit hemd van oranje kleur en een groene pet met het wit opschrift 'polo jeans'. Tijdens het gooien met projectielen verborg hij zijn aangezicht achter een grijze sjaal.

Rood sjaaltje
De derde man is van het Afrikaanse type. Hij droeg een zwarte muts met daarover de kap van zijn trui en een rode sjaal. De vierde man is ongeveer 30 jaar oud. Hij had kort bruin haar en een ongeschoren baard. Hij droeg een ring aan zijn rechtse ringvinger. Hij droeg een beige gevlekte trui met een kap en een witte ritssluiting. Hij droeg tevens een donkere broek en donkere schoenen. Hij verschool zijn mond en neus achter een rood sjaaltje, vermoedelijk van de vakbond.

Opsporingsbericht
De vijfde man is tussen 25 en 35 jaar oud en normaal gebouwd. Hij droeg een zwarte vest met over de ganse rug lijnen in een V-vorm, een donkere jeans en donkere schoenen, een zwarte muts en een groen sjaaltje. Aan zijn rechterpink droeg hij een ring. De politie heeft een opsporingsbericht verspreid. Wie meer info heeft of een van de daders herkent, kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300 of via mail naar opsporingen@police.belgium.eu.

Bekijk ook: