Betoger slaat commissaris knock-out

Bij de rellen na afloop van de nationale betoging in Brussel zijn twintig betogers en vier agenten gewond geraakt. Een van hen is politiecommissaris Pierre Vandersmissen. Op videobeelden van Belga is te zien hoe hij langs achter aangevallen en neergeslagen wordt door een man in rode outfit. De man haalt hard uit en vlucht vervolgens weg. Hij kon kort nadien opgepakt worden en wordt ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. 

De politiecommissaris blijft na de slag bewegingsloos liggen, maar krijgt toch nog voorwerpen naar hem geslingerd. Andere politieagenten konden hem uiteindelijk ontzetten, waarna hij voor verzorging naar het ziekenhuis kon.

De commissaris, die doorgaans verantwoordelijk is voor het in goede banen leiden van betogingen, voerde op zijn eentje en zonder helm een verbeten strijd tegen een tiental relschoppers. Gewapend met een bus pepperspray raakte hij ingesloten tussen de oproerkraaiers.

Het is niet duidelijk of er op de outfit van de agressor, die een rood T-shirt, rood sjaaltje en rode pet droeg, ABVV-tekens stonden. Het gaat om een man van 20 jaar die nog niet gekend was bij het gerecht. Pas na het incident kwam de oproerpolitie massaal in actie.

Bekijk ook: