Dossier Aanslagen Brussel

“Terroristen dronken koffietje voor aanslag”

Een paar minuten voor de terroristen zich opbliezen op Zaventem, hebben ze nog rustig koffie gedronken in de vertrekhal en de dag ervoor hebben ze een hele dag videospelletjes gespeeld. Dat heeft terrorist Mohammed Abrini verteld tijdens de reconstructie van de aanslag, vorige week. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Voor de reconstructie had het gerecht drie bagagekarretjes met zwarte rugzakken klaargezet. Mohammed Abrini, de enige overlevende terrorist van de aanslag, toonde even later hoe hij samen met Najim Laachraoui en Ibrahim El Bakraoui, eerst rondwandelde in de grote vertrekhal. Hij verklaarde dat ze pas daar hebben beslist waar ze hun explosieven zouden laten ontploffen. Ze kozen voor drie incheckbalies van vluchten naar Rusland, de Verenigde Staten en Israël.

Daarna dronken ze een koffie bij Délifrance, helemaal achteraan in de vertrekhal. Na die koffie bliezen Laachraoui en El Bakraoui zich op. Maar Mohammed Abrini laat alles achter en vlucht weg. We weten intussen dat de bommen werden gemaakt in een appartement in de Max Roosstraat in Schaarbeek, twee dagen door de aanslag, op zondag 20 maart.

Abrini heeft nu ook verklaard dat ze de dag erna, op maandag, de hele dag met de PlayStation hebben gespeeld. Dinsdag zijn ze dan met de taxi naar de luchthaven gereden.

Bekijk ook: