Tot 17 uur hinder verwacht bij De Lijn

De bussen van De Lijn die vanuit Vlaams-Brabant richting de hoofdstad rijden ondervinden veel hinder op verschillende assen en moeten door de nationale betoging verschillende routes inkorten. Ook in Antwerpen is de hinder groot. De situatie op het net van de MIVB blijft voorlopig stabiel, maar ook daar is sprake van enorme hinder.

"In de voormiddag is door het parcours van de betoging het Noordstation niet bereikbaar, waardoor tot 13 uur de lijnen die naar het Noordstation rijden, ingekort worden. In de namiddag is dat het geval voor de lijnen richting het Zuidstation. Er wordt tot 17 uur hinder verwacht door de omleidingen en de ingekorte lijnen", laat De Lijn Vlaams-Brabant weten.

De grootste hinder bevindt zich in de regio Dilbeek-Pajottenland. Daar zijn er vooral storingen op de assen Ninove-Brussel en Halle-Brussel. Ook op de as Leuven-Brussel en vanuit Overijse is er hinder. De Lijn zegt wel dat 70 procent van de ritten in heel Vlaams-Brabant gereden worden. Mogelijk komen er nog wijzigingen bij het starten van de volgende dienst om 16 uur. Alle verkeersinfo van De Lijn is te volgen op www.verstoring.delijn.be.

Op het net van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB is de situatie stabiel. De helft van de metro's reed uit, en dat enkel op de lijnen 1 en 2. De mensen moeten heel de dag rekening houden met oplopende wachttijden. "We verwachten nog hinder op het moment dat de manifestatie van start gaat. Dan zullen er een vijftal buslijnen die nu rijden lokaal gehinderd worden", aldus woordvoerster van de MIVB, An Van Hamme.