“Sociale media is grootste afleiding”

Aan hogescholen en universiteiten is de blokperiode begonnen.  Uit een enquête van Telebok blijkt dat 46 procent van de studenten ervoor kiest om tijdens het blokken de hele tijd bereikbaar te blijven via sociale media, al blijkt dat dat net hun grootste afleiding is.

De 2600 studenten die deelnamen aan de rondvraag zeiden vooral sociale media zoals Facebook en Snapchat te gebruiken. Dat is een beetje dubbel want ze geven nochtans zelf aan dat dat hen het meest van hun boeken afleidt. De jongeren zeggen sociale media ook te gebruiken om vragen aan elkaar te kunnen stellen en dan bestaat het gevaar natuurlijk dat je wordt afgeleid. Maar dat nemen ze er dan bij zeggen ze.

Zelfs voor studenten die hun smartphone links laten liggen tijdens het studeren is het moeilijk om niet afgeleid te raken. "Het toestel zelf vraagt natuurlijk veel aandacht door op te lichten, te trillen enzovoort", zegt Griet Speeckaert van Teleblok en Studentenhulplijn CM. "Zelfs als het niet in de buurt is, weet je dat er vanalles gepost wordt en wil je daar deel van uitmaken." Voor tips om je niet te laten afleiden door je smartphone kan je terecht bij Telebok

Bekijk ook: Tips om beter te kunnen studeren